Milyen a reszponzív weboldal?

A reszponzív design viszonylag új trend a webfejlesztésben, és a jövő egyik meghatározó webes technológiája. A reszponzív webdesign lényege az, hogy csak egyetlen weboldal (nincs különálló mobil verzió) készül, amely automatikusan reagál a megjelenítő eszköz képernyőméretére. A kisebb méretű eszközökön (táblagépek, okostelefonok) például kevesebb oszlopban jelennek meg a tartalmak (például szövegek), a menüpontok átrendeződek, vagy a menü egyetlen gombbal válik elérhetővé, de a multimédiás tartalmak és egyéb elemek is átméretezve jelennek meg. A reszponzivitás biztosítja, hogy a weboldal jól és kényelmesen használható legyen mindenfajta eszközön, miközben nem csorbul a weboldal funkcionalitása.

Reszponzív weboldal

Miért érdemes a reszponzív megoldást alkalmazni?

A jövő technológiája

A jövő egyik meghatározó technológiája a reszponzív webdesign. Az így készült weboldalak még hosszú évekig nem válnak elavulttá.

Egyféle tartalom

Minden eszközön (asztali PC, tábla PC, okostelefon) ugyanaz a tartalom jelenik meg (nincs mobil verzió), így könnyebb a weblap adminisztrálása.

Keresőbarát

A Google "kedveli" a reszponzív weboldalakat, mivel könnyebbé és egyszerűbbé válik a kereső robotok és a kereső algoritmus munkája.

Optimalizált megjelenés

A weboldal megjelenése a különféle eszközökre optimalizált. Notebookon, tábla PC-n és okostelefonon egyaránt jól használható a weblap.

Hogyan ismerhető fel a reszponzív weboldal?
Különféle eszközökön betöltve egy adott weboldalt rögtön láthatóvá válik a megjelenítésben a különbség. Asztali gép vagy notebook böngészőjében is egyszerűen felismerhető a reszponzív design: változtassuk az egérrel a böngésző ablak méretét, és a weboldal megjelenése a mérettől függően változik.

Kérjen ajánlatot reszponzív weblapra